Sedara-mara

Status YM di blog

Terima kasih kepada member blogging aku sorang ni yang sudi hadiahkan posting tutorial ni kat blog aku. Rasanya korang ramai yang dah kenal bro ady ni. Kalau tak kenal lagi, bleh tengok kat sini blog dia. Untuk tutorial kali ni, rasanya dah ramai yang tahu. tapi takpe la, aku tempek gak kat sini supaya bertambah la posting kat blog aku yang baru nak naik ni. (p/s: korang support² la blog TKSB ni ek. :-P)
So, jom mulakan tutorial.

1. Login ke ID Blogger atau terus ke "Dashboard"

2. Klik "Layout" kemudian ke Bahagian Tab "Page Element"

3. Pilih "Add a Gadget" dan pilih "HTML/JavaScript"

4. Copy dan masukkan code dibawah ini kedalamnya.





5. Tukarkan YM_ID kepada Email ID anda tanpa perlu meletakkan @yahoo.com... letak nama jer...

6. Pada code (t=2) di atas, adalah code gambar status YM yang anda ingin pamerkan dan anda boleh menggunakan gambar status yang lain seperti berikut:-


t=0


t=1


t=2


t=3


t=4


t=5


t=6


t=7


t=8


t=9


t=10


t=11


t=12


t=13


t=14


t=15


t=16





Yang Betul,

0 komen yang best:

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top