Sedara-mara

Kerja Kerajaan Part2#

Harini aku tak berape sihat la. waawa.. kesian kat aku. Rasa mcm nak demam jer nih. (demam rindu ke? atau demam takot nak kawin?.. huhuhuhu.. ) Musim² hujan camni memang senang kena attack penyakit. So, korang berjaga² la ek. ( pesanan ini dibawa oleh blog TKSB. :-P )

Ok, lets sambung balik pasal pengalaman aku gi interview kerja kerajaan. Last haritu aku cite camne aku apply. Ni aku nak cite lepas aku apply tu ape yang berlaku plak. So, lepas aku isi borang SPA pada 1/1/2008, takde ape² pun surat yang sampai kat aku. lama gak la aku tunggu. sampai bulan Ogos 2008, pun tak ada ape² tindak balas pun. ( dlm hati aku, orang SPA tu watpe la ngn permohonan aku. wawawa..) Entah cemane 1 hari tu terjumpa maksu aku, dia baru jer dapat masuk gomen. Dia kata, "ko apply jer 6bln skali kalau diorang takde ape² tindak balas" (tu maksu aku yang cakap ek. aku tak bersalah.. huhuhu.. ). Cz waktu mohon tu, dia kata permohonan valid selama setahun jer. takde plak dia kata tak boleh mohon lain dalam masa setahun permohonan tu.

Jadi, aku pun ikut la kata² makcik aku tu. So, dengan konfidentnye bln8 tu aku isi la lagi skali borang SPA. Selang 2minggu lepas tu, sampai la surat dari SPA bgtau permohonan aku telah diterima dan disenaraikan semua jawatan yang aku mintak tu. (dlm hati aku, cess.. dulu aku isi ngan penuh khusyuk ngn tawadduk, xde plak dia respon pape. Tapi bersyukur la cz permohonan dah diterima. huhuu.. )

Alhamdulillah dalam bln November 2008, sampai la surat panggil interview ke rumah aku. Time tu aku dah berkobar² takut+seronok. huhuhu..

Hari Interview

Sebelum gi interview, ilmu mesti kena lengkap. (gi menurun dulu.. huhuhu..) So, aku gi la memuat turun segala info mengenai jawatan aku tu, aku masuk forum², cari experience diorang yang dah penah gi interview kerja kerajaan, ape yang orang interview tu tanya, macam² lagi la aku menurun kat internet waktu tu. huhuhu..

So, time hari nk gi interview tu, first skali pakaian msti kena jaga. Memang smart la time tu aku cakap ngn korang. ( ye² jer smart. pasan gler la ko wanshah time tu. hahahah.. ) Nak gi interview ni, pakaian tu memang penting. coz tu imej korang waktu berdepan ngn orang. Time aku gi interview, Smart lebih kurang macam mamat kat bawah ni la. :-P


p/s:- gaya salam kena ada.. tengok pic kat atas tu. :-P

Time tu complete la pakaian aku tie ngn jacket BMW kesayangan aku. huhuhu.. macam penjual kete plak. :-P ( biar la orang nak kata aku penjual kete ke pengayuh beca ke.. janji aku dapat keje.. huhuh.. ) Korang jangan free style jer gi interview dah la. confirm la tak dapat. Contohnye cam mamat kat bawah ni.
Confirm orang interviewer tu larik. Cz ingat orang gile datang interview. huhuhu.. Lagi satu, kalau korang dressing maut sangat pun, kononnya nak tunjuk terer bagi orang interview tu kecut perut n takut ngn korang pun xbleh gak. diorang tak kan terima punye.. contohnye cam kat bawah ni.

huehueheue.. yang last skali ni sekadar melawak jer la. :-P

Ni baru tips untuk berpakaian dah panjang berjela aku cite. Nanti aku sambung cerita lagi pasal interview plak ek. Ape yang ditanya waktu interview tuh. Kesian plak korang penin membaca blog aku ni panjang lebar. dah la tulisan aku ni pun hantam keromoh jer. huehuehue.. k, tunggu tips seterusnye dari TKSB ek. :-D jangan lupe komen bebanyak. :-)


Yang Betul,

7 komen yang best:

linda zasly said...

Demam ye Wan..demam kecut nak nikah kut...dah prepare ke nak nikah nanti..pegi mandi ais batu tu...elokle nanti...hii..akak pun tak sehat jugak nii...hiii

wanshah said...

eh, akak pun demam nak kawin gak ke?.. :-P akak dok perak blah mana ek?..

nizaa said...

ala...tak jdi pegi putrajaya..kena tinggal dek van...huhuhu

cik zatil said...

gambo model tak boleh blah.. hehe.. saye pilih yang no 3.. eh boleh pilih ke ni..hehe

semoga bro chat2 selalu..

MY PrECiOUs :: HaSiF ZafHRaN said...

wan nti citer ek diownag tnya ape masa interview..susah ke idak..
ermpp ieyda pun nk cari keja lain laa.tension keja ngn cina nih..ko nk tahu apsal ida tension..ko terjah laa masuk blog ida..then ko tahu criter die...
doakan la sama ida murah rezki cm ko dpt keja gomen...murah rezki Hasif Zafhran :)

linda zasly said...

Akak batuk2 pasal berjangkit ngan anak le punnnn..tidur sebantai ngan anak bongsu..tu...ibu mantali...kampung parents kat Kg Manjoi..umah akak kat Gerbang Meru Indah..dah bagi sewa kat sedare..skrg ni..duduk kat Kelana Jaya pulak...Wan kampung kat mane..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top