Sedara-mara

Old Town White Coffee



Pagi tadi(harini 6/11/2009) aku dapat email dari seorang kawan mengenai Old town White Coffee. mesti korang sume tau cafe tu kan?.. berlambak² francais dia kat Malaysia ni. Mesti korang penah makan @ singgah kat situ la. jangan kata korang, aku pn penah gak. tapi takde la selalu sangat. Coz aku ni jenis tak suka sangat tempat² yang branded² and mahal². aku lagi suka tempat² biase jer. Tapi yang menjadi masalahnye kat sini, bukan la tempat tu mahal ke tak. tapi ada seperkara yang aku rasa patut kita amik tau. ni untuk pengetahuan korang sume la. Khas untuk Umat ISLAM kat Malaysia ni. So, aku attach kat sini email yang dia bagi kat aku tadi. aku tak pasti benda ni betul ke tak. kalau ada sesiapa yang bleh confirmkan benda ni betul @ salah, sila la komen kat posting ni ek. dan aku akan amik tindakan. ni untuk tontonan korang jer.



------------- Email From someone@yahoo.com -------------

Assalamualaikum
Saya dan rakan2 sering ke cafe Old Town White Coffee duduk minum dan bincang hal business. Bila melihatkan kemajuan perniagaan mereka ada keinginan utk memulakan perniagaan ala franchise seperti syarikat Old Town White Coffee. Rakan kami telah berhubung dan berjumpa dengan pengusaha Old Town White Coffee untuk mendapatkan peluang franchisee daripada syarikat mereka dengan modal sendiri di rumah kedai yg kami miliki di lokasi strategik.
Alangkah terkejutnya kami ialah jawapan dari pihak pengusaha franchise tersebut adalah

"KAMI TIDAK BERI PELUANG INI KEPADA ORANG MELAYU ISLAM UNTUK BERNIAGA"

Walhal yang memenuhkan tempat dan saling berkunjung untuk makam minum di cafe ini rata rata kami lihat adalah orang Melayu Islam kita.
Kita sering dengar kesama-rataan peluang yang di berikan oleh pihak kerajaan dan sering di tuntut hak mereka oleh bangsa Cina di Malaysia.

Dari apa yang kami alami dapat di buat kesimpulan bahawa apa yang bangsa asing pentingkan adalah perniagaan mereka dan monopoli bidang dan menidakan peluang kepada orang Melayu Islam tetapi menuntut hak sama dan membuat untung dari orang Melayu.

Lihat lah pekerja mereka semuanya pekerja asing dari Myanmar yang bukan Islam dan tiada pekerja bangsa Melayu Islam di Old Town White Coffee

Nasihat kami wahai orang Melayu Islam dan kami sendiri hindarilah dari berkunjung ke Old Town White Coffee kerana mereka bukan memikirkan kejayaan sama bangsa Malaysia tetepi mereka Anti Islam..
Fikir-fikir lah..
Salam

" Bersama Kembalikan Hak Dan Maruah Dengan Bijaksana "

*petikan diterima dari seorang teman.



Yang Betul,

1 komen yang best:

Hafiz Ajmain said...

dengar citer old town ni haram, xdpt kelulusan HALAL dr Jakim,betul ke?

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top