Sedara-mara

Pau Ahmad

Salam.. huhuh.. rasa cam lama jer tak update blog TKSB nih. Minggu lepas balik kg. Pastu baru pagi tadi balik Putrajaya. wawawa.. penatnye.. tuhan saje yang tau. Kali ni saja nak share sket..

Hari tu ada tgk dokumentari kat NTV7 dlm bhs cina.. ttg bagaimana usahawan cina nak berjaya kat Malaysia ni...
Rancangan tu interview taukeh PAU AHMAD.. mmg terkejut la tgk dari boss sampai pekerja yg buat pau tu semua bangsa cina..

Mainpoint yg rancangan tu nak highlight dari taukeh PAU AHMAD ni.. dia kata nak berjaya kat M’sia ni simple ja.. kena produce produk yg dapat status Halal.
Kalau tak rugila, coz penduduk sini ramai Islam & sentiasa cari produk Halal..

Satu lagi kenapa guna nama Ahmad.. dia kata senang nak ingat & nama tu nama Islam…

Ntah la.. rasa nak marah pun ada… rasa tertipu pun ada… tapi kebanyakan produk yg dpt status halal kat M’sia ni mmg pengasasnya Cina.
So.. kita kena lahirkan ramai lagi usahawan Islam.. Bumiputera yg boleh hasilkan produk berkualiti…


Ni gambar company tu. yang korang mungkin dah biasa tengok.

PA SDN BHD = Pau Ahmad SDN BHD.

Tipah Tertipu daaa…. nasib baik tak suka makan pau…. Glemer gak la jenama pau ni kan. Mesti korang dah pernah termakan kan?.. kan3?.. uwerkk.. :-|


P A Food Sdn Bhd
2A Jln P 4/7 Sec 4 Bdr Teknologi Kajang 43500 Semenyih Selangor
Malaysia

Tel: 03-8723 1735
Fax: 03-8723 1886
Managing Director
Mr Ding Hong Sing
Finance Director
Ms Siaw Voon Fong

Yang Betul,

3 komen yang best:

nizaa said...

betul betul...mcm penah dengar pasai pau ni...eh tak baik tau buat cmtu...kena boikot tu pau tu...

wanshah said...

betui³.. :-)

cik zatil said...

good info! sokong dengan cik nizaa macam penah dengar gak..

*eh! ke macam penah makan ek*

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top