Sedara-mara

Serangan Telur

Jika anda memandu pada waktu malam, tiba-tiba anda diserang pada cermin hadapan dengan menggunakan telur. Jangan gunakan wiper ataupun penyembur air.

Kerana telur apabila dicampur dengan air akan menjadi keputihan seperti susu dan akan menghalang pemandangan anda untuk memandu sehingga 92.5%. Kemudian anda terpaksa berhenti di tepi jalan seterusnya menjadi mangsa kepada perompak. Ini adalah teknik baru yang digunakan oleh perompak mahupun penyamun di Johor Bahru.
Sila informkan pekara ini pada rakan², keluarga dan saudara mara anda dan ambil serius mengenai pekara ini.

p/s:- pesanan ini dibawakan oleh khidmat masyarakat. :-) dulu orang guna telur untuk masakan jer. skarang ni untuk merompa
k pun orang guna telur gak. pelik² sekarang ni kan..

Yang Betul,

8 komen yang best:

nizaa said...

yer seriau gak nih nak naik keta malam2 sorang2..kalau emergency tak tau den..

Yeyen said...

wuh, baru tau.

ape la keje merompak pakai telur, x moden betul..hahaha..

wanshah said...

kak niza: kalau sorang², memang bahaya kak. tambah plak pmpuan. lg la bahaya. sedangkan laki pn bleh kena rompak.

yeyen: tu la, xmoden betul la perompak skarang ni. macam² la teknik diorang nak wat dosa.

Putra Al-Maliki said...

bijak perompak zaman sekarang nie yer.. perempuan kene lebih berhati2 dan sentiasa bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

linda zasly said...

eee...ada je idea kalo nak buat jahat tu...macam2 strategi ada utk merompak..minta perlindungan daripada ALLAH selalu...Amin..

cik zatil said...

telur untuk buat puding.hehehe. tetibekan komen out of topickan..

bahaya neh kalau drive sesorang malam-malam..

tapi mmg x berani pon drive memalam..hehe

wan aku dah add ko 3 kali tapi asyik pending je..y?

aku ngat ym aku yg x betol siap install bru ngn id bru ape tak leh gak..huhu

try ko add aku ea add kat bawah neh..

-->cikzatil@yahoo.com

sekian. semoga yg kat luar tuh brhati-hati dengan teknik baling telur di atas. malang x berbau.

wanshah said...

putera: betul tu putera. thanks ingatkan sy dan rakan2 blogger lain.

kak linda: kaklinda pun kena hati2 gak tau. kat kelana jaya tu pun area bahaya gak. :-)

cik zatil: saya dh add cik zatil kat ym dah. status dia request pending. nanti cik zatil approve ek?

p/s: add ym wanshah wanshah_87@yahoo.com. boleh kite bertukar2 pendapat dan saling berkongsi ilmu. :-)

Putraz April said...

memang benar ..sebab tue Allah suruh potong tangan pencuri dan seangkatan dgnnya... baru la yg lain tak berani mencuri lagi..penat2 kita kumpul duit senang2 ja depa nak nak curi... Sesungguhnya Allah Maha Bijaksana lagi Maha Mengetahui

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top