Sedara-mara

Link Follow-up

Ni tutorial berkenaan link pautan untuk diFollow-up pada ruangan Follower. Ramai jugak blogger yang tidak mempunyai link untuk follow-up yang saya jumpa waktu blogwalking. Mungkin diorang nak merahsiakan identiti kot. (Macam inspektor konan. ecece.. ) Contohnya seperti dibawah ni, Tidak terdapat link untuk di follow-up. Jika terdapat link untuk follow-up, ianya dapat memudahkan korang menarik traffic ke blog korang disamping owner blog yang korang follow tu dapat memollow blog korang balik.
Contohnya seperti dibawah ini, terdapat link untuk difollow-up. ini dapat memudahkan korang menarik traffic ke blog korang dan juga mudah untuk blogger² trace blog korang jika korang memollow blog diorang. So, aku akan terangkan camne nak bagi ada link tu.


Step 1: Pergi ke Dashboard dan klik Edit Profile.



Step 2: Diruangan Edit User Profile, klik pada Select blogs to display.



Step 3: Setelah ruangan Select Blog to Display keluar, tick blog yang ingin anda paparkan linknya pada ruangan link untuk di Follow-up tadi.



Step 4: Klik pada Save Settings dan pergi ke blog anda untuk melihat hasilnya.

p/s: kadang² mengambil masa untuk link anda dipaparkan di ruangan followers.

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.





Yang Betul,

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top