Sedara-mara

Kereta Ketua Polis Selangor.

SHAH ALAM: ‘Sorry PDRM, tersilap sapu.” Nota bertulisan tangan itu ditinggalkan dalam kenderaan rasmi Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar yang ditemui di Jalan PJU 10/9, Prima Damansara, dekat sini, semalam, selepas dicuri Khamis lalu.

pic credit to hmetro.
Adoyai.. macam² jenis orang la skarang ni. dah curi, bleh plak tinggal nota kat kereta Ketua Polis Selangor tu "Sory PDRM, tersalah sapu".. Orang tu pun nak mencuri tak agak² langsung. sampai kereta ketua polis pun dia sapu gak.Dah tu, tau plak kecut perut bila tau kereta tu ketua polis selangor yang punye.

Kalau kereta awam, rasanya 3 4hari jer kot polis dok mencari. lepastu senyap jer. kalau kantoi ngn roadblock jer la baru jumpa balik. Ni kereta ketua polis, dah tentu la sampai ke lubang cacing kerawit polis² dok cari sampai jumpa gak. Penyapu(perompak) tu pun pandai gak. dia dah tau mesti polis akan cari sampai dapat. tu yang dia tak simpan kereta tu. tu pendapat incik wanshah jer la. Blogger

p/s:- terlambat wat entry pasal berita ni. huhuhuh.. Blogger

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.

Yang Betul,

3 komen yang best:

sahromnasrudin said...

saya fikir perompak tue baik hati gak..at least, dia tinggalkan nota dan krete tue dlm keadaan baik..klu dia amik semua spare part, pas tue dia tinggalkan rangka je huhuhuhu..xdpt nak bayangkan...
p/s: teringat zaman campus, byk motor ilang..smpi la nie tak pernah jumpa...

wanshah said...

yup, betul tu shahrom. tapi kalau moto tu ketua polis negara yang punye, rasanya jumpa dah kot. heuheuehu.. =P

Yied said...

mcm2 pencuri zmn sekarang...

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top