Sedara-mara

Berjalan Sakan Hujung Minggu.

Haa.. dengar topik pun dah macam best kan?.. :P jangan jeles aa.. sebenarnya incik wanshah takde la gi jenjalan mana sangat pun last weekend. Cuma tak melekat kat rumah gak la sepanjang hari. huhuhu.. Hari sabtu lepas gi banting, selangor. Incik Lan(abg incik wanshah la.. :P) pindah rumah. Ingat nak contact la pakciklie. Tapi takde plak contact no dia. :) adoyaii.. Kalau tak, dapat mengeratkan lagi hubungan silatublogger. (hahahh.. pepandai jer ko wanshah buat ungkapan baru.. ) Kat banting tu, kuaters polis baru tu kira bangunan paling tinggi la yang ada kat sana. Betui ka pakciklie?.. My bro dpt rumah tingkat sembilan. Kire tinggi gak la tu. nampak habis smua pemandangan kat banting tu.
yang korang nampak van putih kat bawah tu, ambulans namanya. cz kuaters polis ni sebelah jer ngn hospital. kalau jatuh bawah, terus jer masuk hospital sebelah (kalau sempat la. heuehue..). Dulu rumah polis orang panggil berek polis. Skarang ni dah takde dah berek². Smua dalam proses ditransformkan jadi kuaters dah. :) Alang² dah gi banting, petang tu nak bawak la cikgu nur(my wife la. :P) gi pantai morib. cewahh.. nak gi berdating la tu. heheh.. dah kawin baru best nak dating². :) skali incik lan pun mau ikut.. kak ipar pun dah perli² jer.. Haishh.. orang nak berdating mana bleh kaco. huhuh..
eh..ehh.. ni aweks sape tertinggal ni. alalaa.. malu² jer dia yer. nak ngorat bleh?.. heheheh.. ni pic cikgu nur yang terpaksa cover² cz segan bergambar. :)
ni plak pic incik lan n wife dia. Kesian Darwish dah tertido² dah haa..  time gi haritu, air tengah surut. tu yang nampak kering kotang jer.. tanya orang kat situ, diorang kata biasa pukul8 malam baru air naik balik. Tapi time air surut, ramai gak orang yang turun gi carik ketam. haishh.. cam takde keje lain. ntah ape ada dalam lumpur tu pun tak tau..
pemandangan matahari nak terbenam. :) balik dari morib haritu, kitorang terus gi pesta bunga kat Presint 2 Putrajaya plak. hadoilaa.. alang² dah berjalan, biar berjalan sakan. pastu balik tido jer. heuehueh.. Creative giler ahh.. diorang bleh guna bunga² untuk create makhluk nih.. zasSS!!..
waa.. hensemnye mamat yang bergayut tuhh.. dah macam dalam cite madagascar jer.. hhueheuh..
korang² ada yang gi Festival Flower ni ke?.. murah² gak la pokok yang diorang jual. incik wanshah sempat la beli pokok limau kasturi n pokok cili padi. heuehe... nanti bleh makan hasil tanaman sendiri. :)

p/s:- incik wanshah baru je semai pokok durian dalam pasu kat belakang rumah. :)

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

5 komen yang best:

pakcikLie said...

ala incik Wan..kalau tak, bole makan sup..takpa lain hari mai bole roger sy lagi...0174009726...lain2 blogers pon bole roger.
view dari tkt 9 bole npk umah sy tu..
Kuarters polis tu memang bangunan paling tinggi la kat sini..
"Selamat Pengantin Baru" incik Wan n isteri...taktau bila nikahnya.

sahromnasrudin said...

ohh.pak ciklie nie polis rupanya..alamak..wa kene saman ekor la..camne nak settle nie??? wanshah, ko nie PPTM F29 erk????

wanshah said...

pakciklie: wawaa.. kejamnye.. saya dah nikah 11/12/2010 dulu pkciklie. saya dah save no pkciklie. nanti saya gi sana bleh la roger.

shahrom: yup, saya pptm f29 bro. mana tau ni bro shahrom?.. haa.. ada spy ek?.. :P

cik zatil said...

sonoknyee jalan2 dgn
wifey wan..

smoga berbahagia
hendaknya..

ameennn..

wanshah said...

PuanZatil: thanks cik puan zatil cz doakan kite. hehe.. tak bleh panggil cik lagi dah. :P nanti bleh la ajak incik zuhdi jalan² sama ek. :)

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top