Sedara-mara

Bahayanya makanan di INDON..

BERHATI-HATILAH PADA MEREKA YANG HENDAK PERGI BERCUTI DI SEKITAR BALI, BANDUNG , JAKARTA .... INDONESIA

Pada mereka yang pernah pergi Indonesia ...korang sure ke yang korang makan tuh ayam goreng? Haa..???
Betul ke, macam tak percaya gitu???????
Di beberapa tempat di Indonesia tikus sawah ada yang dimakan?
Kalau tidak ingin memakannya, kena la di interview aje dulu dagingnya?
Tetapi yang paling membedakan adalah struktur tulangnya, tiap binatang mah beda maka nya harus belajar anatomi tikus, ayam dll.

Hati-hati.. kelihatannya seperti daging ayam..

Ayyerkk.. TIKUS laa..
Dibakar dahulu untuk menghilangkan bulu.
Dicuci sebelum dimasak..

Dipotong-potong sehingga menyerupai potongan daging ayam. eiyyerrkksss...!!
Persiapan untuk digoreng..
Sebelumnya diberi bumbu..
Siap untuk disantap. Nampak betul² macam ayam. takpun burung puyuh goreng..
Weeckkk.. tekak dah mula rasa kembang kuncup.. Nampak memang real macam ayam kan?.. jadi.. Berwaspadalah kalau makan diperantauan ye..

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

6 komen yang best:

f_aRa_aINa989 said...

bahayanya.....kalau org x tau mst main makan je...

f_aRa_aINa989 said...

bahayanya.....kalau org x tau mst main makan je...

tricksrex said...

eeeeuuuwwwwwwwwwwwwwwwwww
besar ke tikus tu
macam ayam goreng berempah dah
kembang tekak

wanshah said...

Faaina: haa.. kalau kena posting kat sabah sarawak nanti pun kena hati2 gak tau. kot2 la ada mende nih. hueheuh.. mintak dijauhkan la.

tricksrex: awak kembang tekak. saya dah nyaris nak terkeluar dah dari tekak ni. nasib baik bln pose jer. huhuhu.. just kongsi spya kite smua tak termakan.

aNiS tHe BumbleBee said...

eeeiish..kena hati2 betul.sebijik mcm ayam kan lepas dah masak..

sahromnasrudin said...

salam..wa nak termuntah la..jgn..poser batal nanti hahahaha....
p/s: dh dpt ke netbuk hang tue, wanshah???

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top