Sedara-mara

New Proton Waja Lancer.

Sesiapa yang nak beli kereta baru tu, nanti²kan dulu la keluaran terbaru Proton tahun ni ye. Takut nanti monyosal tengok Proton Waja baru tu lagi lawa. hehe..  Tahniah! Encik Proton.. Proton dah bekerja sama dengan Mitsubishi Motor untuk mengeluarkan Proton Waja model baru mengikut design Mitsubishi Lancer. Katanya Proton Waja terbaru tu sebijik sama macam Lancer. Enjin pun dengar kata menggunakan enjin Mitsubishi Lancer. Tapi bukan la enjin Mitsubishi Lancer yang baru tu. Mungkin enjin Lancer model yang second latest(ayat blasah jer..) punye kot. huhu.. Tadi ada la terjumpa gambar yang dirender oleh beberape designer 3d. Gambar tersebut bukan lah gambar Proton Waja Lancer baru yang sebenar. Tapi hanyalah gambaran semata-mata memandangkan Proton nak combine ciri² Waja dan Lancer sekali gus lantas menghasilkan Proton Waja model baru. cewahh.. ayat jawa teluk intan la plak.. Meh tengok gambar kat bawah ni. Nampak macam Ok la jgk kan?.. Tapi model sebenar nanti mungkin lagi lawa dari ni kot.
Harganya dalam lingkungan RM100k kebawah. Tapi ada gak dengar Proton nak letakkan harga RM80k. Kalau design dan kualitinya Ok, boleh sangat la guna kan?.. disamping dapat membantu industri pengeluaran kereta tempatan. Kat bawah ni pulak image bagi gambaran dari pandangan sisi.
ada gaya macam lancer kan?.. tapi ni bukan model yang sebenar ye. So, mana² yang nak merasa pakai Lancer tu, sabo² la ye jgn beli kete baru lagi. Nanti dah kuar model baru, nak trade-in rugi. huhuhuh..

p/s: alaa.. tahun ni balik raya naik kete lama lagi la ye.. :P

pic credit to http://paultan.org/

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

6 komen yang best:

sahromnasrudin said...

salam wan shah..aku krete lame pun tak abes bayor lg..camno nak angkat lancer nie? huhuhu..nak tunggu nuffnang, barjanggut la jawabnya huhuhuhuh

wanshah said...

eseh pun samo la.. hueheu.. jom kite cari bisnes ape bleh wat bro. untung² rezeki anak ke. huhu..

nurayunni said...

wah..hebat2...tp xmampu lar..

bieha-chan :) said...

wan belikan satu bleyh?haha

wanshah said...

nurayuni: mampu tengok pun ok la tu ayuni. hehe.. nak beli lancer betulnye, mahal gak tu. :)

bieha-chan: aa.. wan nak beli pun belum tentu mampu lagi bieha. kereta sorong bleh la. hheuheu..

eqacashperlala said...

cantik kowttt waja ni

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top