Sedara-mara

Resepi Lomang Omak.

Dah puas beraye ke korang?.. mesti puas dapat makan lemang & ketupat kan?.. kalau belah utara, tak sah raya kalau xde lemang. Belah selatan plak tak sah raya kalau takde ketupat. Ni nak bagi resepi buat lemang power punye.

buloh, pulut basah + karbait, api secukup rasa = kaboOMM!!.. heheh..



makan lomang ni, korang boleh jadi bulat gak cam budak nih. heheh.. =P 

p/s:- sekadar gurauan dipagi hari rabu. =)



Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,


6 komen yang best:

sahromnasrudin said...

aku suka rendang kerang..sodap tue huhuhuhu....orang selangor expert buat rendang kerang nie huhuhuhuh

wanshah said...

sahrom: org slangor senang dapat kerang kat tanjung karang. =) bro sebut rendang kerang, teringat rendang yang mak saya masak. sedapPP!!.. :)

imanshah said...

tksih datang blog saya..saya mengajar di Ipoh, haha..bukan di kelang

buðak xnakaℓ said...

nak kena lapor polis ni :p

wanshah said...

imanshah: ckgu mengajar di skolah STAR ipoh ke?.. thanks singgah ke blog sy. :)

buðak xnakaℓ: betul². bawah umo xbleh main meriam. huhuh.. thanks singgah ke blog saya.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

org trg memang jrg makan lemang hr raya..kitorang mkn ketupat palas..tapi jasa meriam buluh memang banyak yang terkorban ditrg :P

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top