Sedara-mara

Remove Navigation Bar

Tutorial seterusnye adalah cara nak hilangkan NavBar. atau nama panjang dia navigation bar. hueheueh.. sama jerk. Ape tu navigation bar?.. haa.. yang kat atas tu. kat blog aku ni xde dah. Aku dah buang. heheh.. contoh nav bar adalah seperti ini..


Kalau korang rasa rimas benda ni ada kat blog korang, jom chekidout tutorial nih. kita kasik buang ini tutorial navbar..

Ikuti Langkah²nye:

1. Login ke blogger.com
2. Klik pada Dashboard > Design > Edit Html.
3. Copy code dibawah ini


   #navbar-iframe {

       display: none !important;

       }
 

4. Pastekan tepat² diatas "Variable definitions". Gunakan Ctrl+F untuk mecari. Code kelihatan seperti gambarajah dibawah.

5. Save Template, dan lihat hasilnye diblog korang. Selamat mencuba ye. =)

 

Yang Betul,

5 komen yang best:

::FAIZ FARISH:: said...

tq 4 d info

sahromnasrudin said...

wah!!! hebat..bravo untuk wanshah ya..

imanshah said...

saya dah buang dah

wanshah said...

faiz: u're welcome faiz. =)

sahrom: biase jer nih bro. xbanyak pun kena ubah. huhuhu.. =)

ckgu iman: cayalah cikgu. memang dh buang awal² lagi ke?.. =)

nurayunni said...

bgus2...nak try lar..

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top