Sedara-mara

Saya dah balik...

Hoihh.. ko gi mana nih wanshah?.. gi Afrika ke ape?.. dah makin gelap jer kitorang tengok ni. Muka pun dah makin tembam...

CeSS!!.. sampai hati bos cakap aku camtu. wawawa.. tak mo gi outstation dah lepasnih.. tu baru gi outstation seminggu jer kat johor. kalau gi sebulan, agaknya jadi cam orang Afrika la aku. Tapi tengok orang Johor sume putih² jer. Kenapa aku plak yang bertukar jadi gelap melepak nih..
(segan nak tunjuk kulit yang dah semakin gelap nih.. wawawa.. ). Nak kata dok kat laut, tak sangat pun. Mana la ada gi jenjalan mana sangat pun. Gi JB cam tak tau nak gi mana. Maklum la aku bukan orang Johor. Nak tunggu orang Johor bawak aku jalan², macam takde yang sudi jer.. Tu pun nasib baik incik wanshah bawak kete sendiri. Bleh gak la redah je jalan² kat Johor tu. Kalau salah @ sesat jalan, cari incik polis jer. heuheuheuh..

kereta yang banyak berjasa nih.. mmuahh5.. :-P
Gambar ni diambil kat Stulang Laut. dekat² jer ngn kompleks zone bebas cukai. kalau korang perasan, blakang tu komplek bebas cukai la tu. tapi time incik wanshah gi, macam banyak kedai tutup jer..

Menunggu awek yang tak datang². Frust menungging.. :-P
Nih mamat duorang ni bkn incik wanshah ek. jangan salah sangka plak. hueheuhe.. Ntah ape la diorang wat tepi² laut dah nak maghrib. Balik la wei. bentang sejadah kat masjid lagi bagus. Dapat pahala lagi tu.. Seberang laut tu singapore. Kire memang dekat betul la ngn semenanjung ek?.. ingatkan jauh benau la.

Pemandangan di waktu maghrib.
Sempat lagi incik wanshah mencari port baik untuk men'snap' gambar waktu maghrib(balik wat jamak ta'khir jer :-P). Cari punye cari ankle yang best utk snap kamera, jumpa gak yang nih. Ok la tu wat kenangan kat JB. Lepasni ntah bile plak la nak ke JB.

p/s:- makanan kat JB bleh tahan gak mahalnye...


Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Outstation sampai 28/6/2010

Assalamualaikum w.b.t.
Testing²..  hehe.. lamanye tak update blog. skarang ni incik wanshah asyik bz jer ngn keje luar. Ni pun update dari JB jer. Kat cc plak tu. Week ni kena outstation kat Johor Bharu seminggu gak la. Terpaksa la berkampung kat sini. ni pun update kat cc hotel. nasib baik ada gak cc. Baru jer semangat nak update blog tetiap hari week ni, dah kena outstation plak. aduyaii.. malehnye rasa.. So, sesape yang dok kat JB tu, bleh la turun ke Persada Johor ek. ada Minggu ICT kat sini. sampai ahad ni. Kalau nak jumpa sama itu incik wanshah, bleh la gi kaunter JPN. (heuehueheuhe.. promote plak. :-P) So, nanti la balik incik wanshah kasik publish gambar² kenangan kat sini. tu pun kalau ada amik gambar la. heuheuhe.. K, salam. bye³.. tata.. titi.. tututu...

p/s:- thanks kepada yang selalu sudi dan jugak tak sudi melawat blog TKSB ni walaupun sunyi sepi jer.. wawwa.. dah bz jer nak wat camne.. :-(

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

TEMUDUGA TERBUKA

 Bersama-sama ini disertakan iklan temuduga terbuka bagi pembanci bagi daerah-daerah di Negeri Selangor untuk dipanjangkan kepada mereka yang berminat. Kekosongan adalah bagi Daerah Petaling, Daerah Klang, Dearah Ulu Langat dan Daerah Gombak.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan di bawah bagi mengisi jawatan berikut :-

BIL. JAWATAN ANGGOTA SAMBILAN TARIKH TEMUDUGA TEMPOH PERKHIDMATAN GAJI HARIAN(TERMASUK ELAUN)
1. Pembanci 17 Jun – 2 Julai 2010 28 Jun hingga
22Ogos2010
RM 53.72 sehari

SYARAT-SYARAT PENGAMBILAN :

1. PEMBANCI

a) Kerakyatan : Warganegara Malaysia

b) Kelulusan Akademik dan Pengalaman : Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
Atau kelayakan yang setaraf dengannya

c) Umur Minimum : 18 tahun pada tarikh temuduga.

2. TEMPAT TEMUDUGA : i. Jabatan Perangkaan Malaysia
Negeri Selangor,
Tingkat 9,Bangunan Darul Ehsan,
No.3,Jalan Indah,
Seksyen 14,40000 Shah Alam

ii. Pejabat Operasi Kajang,
Jabatan Perangkaan Malaysia,
Negeri Selangor,
Tingkat 2,Lot 13,
Bangunan Wan asia Corporation Sdn bhd
Jln. S10/3, Seksyen 10 off Jln.Bukit
43000 Kajang.

3. MASA TEMUDUGA : 9.00 pg – 4.30 ptg

4. SEMASA TEMUDUGA, SILA BAWA DOKUMEN TERSEBUT BERSAMA:

a) Gambar Gambar berukuran passport (2 keping)
b) 1 salinan kad pengenalan yang disahkan;
c) Salinan SPM dan Sijil-Sijil Persekolahan yang disahkan.


* Nota: * Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga adalah tanggungan pemohon


Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Lagi Berkenaan Israel Laknatullah.

 Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi: Mesir
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran...  "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!!  Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)
Gaza ( Palestine )
Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..
Hamas
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid.  Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..

Israel
Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...
Rakyat Palestine

Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...SINGAPURA! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Tak sedar logo Israel dalam komputer?


Rasanya ramai pengguna-pengguna Desktop dan Laptop yang menggunakan perisian Microsoft Windows tak sedar bahawa sekian lama logo Israel ada dalam Desktop dan juga Laptop masing-masing... Incik wanshah pun baru jer tau ada benda tu dalam komputer ni haa.. ape lagi, delete terus la.. wat menyemak jer..

Sekarang korang ada pilihan samada nak simpan atau nak buang logo tersebut dari Desktop dan juga Laptop korang...

Kalau nak tengok boleh ikut langkah-langkah dibawah ni.

1. Buka My Computer
2. C: > ProgramFiles > Microsoft Office > MEDIA > CAGCAT10 > J0285926.WMF.

Terpulang pada korang semua nak buat apa sekarang... teman dah delete dah... buat semak je...

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Cuti sekolah dah bermula

Entry semalam yang tak sempat dientrykan. huhuh.. smalam cam mengong² jer internet kat pc aku nih. nak bukak blog punye la payah. takpe, tak lama lagi incik wanshah sudah bleh berblogging dirumah. cz streamyx sudah mau masuk. hoyeyyhhh.. (^_^)V Hari minggu lepas balik kg wife di melaka. ada kenduri. tapi pic rewang² waktu kenduri haritu tak dapat nak tunjukkan kat sini. cz terlupa bawak kamera balik. wawawa.. rugi². kalau tak bleh wat entry pasal tu.

pic kredit to website TM. hehe.. jgn mare ye TM. i'm sorry..

Kenduri hari ahad malam. hari sabtu tu sempat lagi gi jenjalan kat maydin MITC melaka. terserempak la ngn TM punya function. Ni nak bagitau nih. TM dah ada pakej murah giler.. untuk orang awam yang berpendapatan RM5000 ke bawah bagi kawasan bandar, dan RM3000 ke bawah bagi kawasan luar bandar, layak melanggan pakej pendapatan rendah. paling rendah RM38 sebulan pastu free NETBOOK. Gilerr.. cam tak cayer la.. Tapi kena subscribe(melanggan bg yang tak tau :-P) selama 2tahun. Tak kisah la tu. RM38 sbln selama 2tahun baru RM918 eh.. betul ke aku kire nih.. Silap².. baru RM912 jer.. kire OK la tu kan?.. RM912 tu internet pun dapat, netbook pun dapat. kalau nak beli netbook pun dah seribu lebih.. 

RM38(2tahun)=Broadband+Netbook(Free)=OK Sangat(^_^)

lebih kurang camni la netbook yang aku tengok haritu. tak sabo nak dapat. (^_^)V

Wahwahwah.. jadi promoter plak incik wanshah nih harini. :-P sebenarnye saje nak bgtau korang. mana tau cz korang berminat. cz rasanya murah giler arhh pakej nih. siap free netbook. orang kata, kalau dah peluang bagus tu, sapu jer.. dapat tak dapat, tu lain kire.. ada butui ka?.. :-P nak tau maklumat lanjut tengok sini.

p/s: kalau dah masuk streamyx nanti bleh berblogging tetiap hari tanpa tido 3malam berturut². (^_^)


Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Bantuan SAR

Assalamualaikum w.b.t. pagi ni bukak email terbaca email yang agak menarik perhatian dari seorang sahabat. Harap korang semua dapat membantu dengan seikhlas hati. Incik wanshah try gak search kat google kot² la ada pic skolah tu. tapi tak jumpa pun. mungkin takde orang publish lagi kot pic skolah tu kat internet. Teringat kenangan waktu aku skolah agama dulu². wawawa..


pic credit to google sekadar hiasan.

Bantuan anda semua amatlah diperlukan bg menyelamatkan seramai 400 org pelajar Sekolah Agama Rakyat (KAFA INTEGRASI) AL WAHIDAH, Taman Bukit Indah Ampang kerana pada masa ini bangunan sekolah mereka sedang dilelong oleh pihak bank berkemungkinan daripada pemilik bangunan tidak mampu membayarnya.

Harga yang ditawarkan adalah RM 550,000 dimana pihak sekolah tidak mempunyai kewangan yang mencukupi untuk membelinya walaupun Pengetua sekolah tersebut sedang mencuba sedaya upaya untuk menyediakan wang yang dikehendaki.

Pihak sekolah diberikan masa selama 6 bulan oleh pihak bank bg menyediakan wang tersebut. Setakat email ini ditulis pada 09/05/2010 pihak sekolah telah berjaya mengumpulkan sebanyak RM 20,000 dan mereka menpunyai masa lebih kurang 5 bulan lagi.

Oleh yang demikian, pihak sekolah sedang menjual saham sebanyak RM50 seunit bagi sesiapa sahaja yang ingin membeli bagi membantu pihak sekolah menyediakan wang yang secukupnya.

Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan kepastian mengenai keadaan sebenar, tuan2 dan puan2 bolehlah menghubungi sendiri Pengerusi Sekolah tersebut seperti butir2 dibawah.

HJ MOHAMED BIN SAHARUDIN - 0162953756 / 0199476844

Sumbangan tuan2 dan puan2 bolehlah di masukkan kedalam akaun bank seperti dibawah
Akaun : KAFA INTEGRASI AL WAHIDAH
Maybank :: 562209609000 

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

MillatFacebook.com vs Facebook

Korang dah pernah dengar apa itu MillatFacebook?.. kalau facebook ofkos la biasa kan?.. ni incik wanshah nak tolong bagitau. Sebenarnya incik wanshah pun baru jer tau. heuheue.. Millatfacebook ni dicipta untuk memerangi  facebook ciptaan yahudi laknatullah. Kalau kita tak blh memerangi israel&yahudi laknatullah secara fizikal, kenapa tidak kita memerangi menggunakan IT. Kita boikot penyumbang utama sumber kewangan mereka. (Tolong betulkan ye if incik wanshah salah.)

Beberapa orang pakar IT dari Pakistan telah membangunkan sebuah laman web rangkaian sosial yang dinamakan sebagai MillatFacebook atau linknya adalah www.millatfacebook.com. Ia dibangunkan adalah untuk memboikot dan menghapuskan (insyaAllah) laman web rangkaian sosial yang popular iaitu Facebook. Sebenarnya Facebook adalah web yang dikategorikan bersifat positif tetapi apabila disalahgunakan ia menjadi negatif dan ada sesetengah kes (mengutuk, menyiarkan gambar2 tidak senonoh, Pertandingan melukis Nabi Muhammad dll) ia menjadi haram penggunaannya.Sebab itulah demi menjaga kesucian agama Islam, laman web www.millatfacebook di bangunkan.. jadi sesiapa yang telah mempunyai facebook ( Ciptaan Yahudi Laknatullah) harus memikirkan apa yang perlu dilakukan sekarang...
Cara nak signup pun sama jer macam facebook. So, korang jangan lupa add incik wanshah ek?.. huhuhuh.. millatfacebook ni takde la secanggih facebook ciri² dia. tapi kira ok la tu sebab baru lagi, korang semua kena support la. Mybe bila dah betul² kukuh dan sponsor pun dah banyak, insyAllah features dia lebih baik dari facebook. 

Apa yang bagusnya mengenai Millatfacebook ni, administrator millatfacebook berhak memadam dan mendelete(sama la tu.. haish..) apa² content yang dianggap boleh mencemarkan maruah Islam. Maka, jom la sama²  kita join komuniti Millatefacebook. InsyAllah dengan adanya komuniti Islam yang kuat, maruah agama kita tak blh diperkotak katikkan. (wahh.. ustaz wanshah dah start berceramah.. :-P)

"Welcome To Join In Millatfacebook"

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.

Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Bulan 5 dah lepas..

Bulan 5 yang dah berlalu. waa.. cepatnye masa berlalu. Terasa malasnye aku nak update blog bulan 5 yang dah lepas. kalau korang tengok blog aku nih, mesti sikit jer entry bulan 5. Tapi masuk bulan ni aku nak kembali berblogging smula. (Chaiyyokk² incik wanshah.. =P) korang kena la bagi semangat untuk incik wanshah berblogging. 

Sebenarnya bulan lepas aku sibuk ngan banyak kerja, pastu plak kena pindah tempat baru dari tingkat atas ke tingkat bawah. Awal² dok kat atas haritu barang sikit jer. betul² komputer jer. skali pindah bawah, amik kau. Penuh 1 troli giant tu gak la. Mana taknye.. sikit² barang aku bawak datang opis. Ni dah 2minggu dok bawah ni, insyAllah dah dapat biasakan diri. Nak berblogging pun senang hati. heuehuehuehu... =P

p/s:- mesti korang tertanya² kenapa entry ni letak gambo kucing tu kan?... sebenarnya takde kaitan pun. saje jer gatal² tangan nak letak. heheheh..

Sbg tanda sokongan anda pada blog TKSB, sila klik jika terdapat Ads dibawah.


Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top