Sedara-mara

Tanah Lot Tepi Jalan Utama, Salak Tinggi, Sepang.

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam 1M. Saya ada sebidang tanah terletak betul-betul tepi jalan utama Salak Tinggi. Kalau dari Salak Tinggi ke KLIA, tanah terletak sebelah kiri bertentang dengan kilang Ayamas.

Ciri-ciri Tanah:-
1. Saiz 2.8144 Ekar.
2. Sebelah belakang tanah, perumahan baru siap.
3. Sebelah kiri tanah, perumahan sedang dalam pembinaan.
4. Sebelah depan tanah, jalan utama. senang untuk keluar masuk.
5. Harga tanah berpotensi melambung tinggi dengan cepat memandangkan impact pembangunan di sekeliling yang pesat.
6. Berdekatan dengan KLIA. - 5minit.
7. Berdekatan dengan Putrajaya - 15minit
8. Berdekatan dengan Cyberjaya - 15minit
9. Berdekatan dengan Tol Plus KLIA, Nilai, dan Putrajaya.

Tanah ni amat sesuai untuk buat rumah, mahupun pejabat. Kalau nak buat pejabat, lagi bagus, sebab berdepan dengan jalan utama. Lebih mudah untuk orang kenal.

Harga buka RM27/kaki persegi.
2.8144 Ekar = 122,595sft
122,595sft x RM27 = RM3310065(RM3.31juta)
Harga masih boleh negotiate kalau betul-betul berminat.

Kalau nak buat rumah tapi tak mampu nak beli tanah seluas tu, tak ada masalah. Boleh berpakat dengan 9 atau 10orang rakan kita share beli sama-sama. So, tak mahal sangat la.

Contoh:-
122,595sft / 10 orang = 12259.5sft
12,259.5sft x RM27 = RM331,006 (1lot)
12,259sft tu besar. Boleh buat 2 atau 3 banglo dah. Harga still boleh nego lagi.

Kalau nak lebih details, tuan/puan boleh set time untuk jumpa, saya boleh terangkan lebih details berkenaan tanah tersebut.

Kalau berminat, boleh sms/call:-
En. Wan - 013 6273391



Yang Betul,



tanah lot, sepang, tanah lot sepang, tanah untuk bina pejabat, tanah untuk buat ofis, office, tanah lot tepi jalan sepang, tanah lot sepang untuk buat pejabat, tanah lot murah, tanah lot untuk buat rumah, tanah lot sepang, tanah lot salak tinggi tepi jalan, tanah tepi jalan salak tinggi, tanah tepi jalan KLIA, tanah berhampiran KLIA untuk pejabat, tanah pejabat sepang, tanah pejabat berhampiran KLIA, tanah KLIA, tanah untuk pejabat berhampiran putrajaya, tanah putrajaya, tanah sepang, tanah salak tinggi, lokasi strategik untuk bina pejabat sepang, lokasi strategik tepi jalan salak tinggi, tanah berhampiran cyberjaya, tanah berhampiran putrajaya, tanah berhampiran tol nilai, tanah berhampiran tol KLIA, KLIA freehold land, KLIA land for sale, tanah untuk dijual, berdekatan KLIA, Cyberjaya, Putrajaya, Salak Tinggi, Nilai, Pajam, IPD Sepang, tanah berdekatan IPD Sepang, tanah lot salak tinggi, tanah lot sepang, tanah lot IPD Sepang,tanah lot, sepang, tanah lot sepang, tanah untuk bina pejabat, tanah untuk buat ofis, office, tanah lot tepi jalan sepang, tanah lot sepang untuk buat pejabat, tanah lot murah, tanah lot untuk buat rumah, tanah lot sepang, tanah lot salak tinggi tepi jalan, tanah tepi jalan salak tinggi, tanah tepi jalan KLIA, tanah berhampiran KLIA untuk pejabat, tanah pejabat sepang, tanah pejabat berhampiran KLIA, tanah KLIA, tanah untuk pejabat berhampiran putrajaya, tanah putrajaya, tanah sepang, tanah salak tinggi, lokasi strategik untuk bina pejabat sepang, lokasi strategik tepi jalan salak tinggi, tanah berhampiran cyberjaya, tanah berhampiran putrajaya, tanah berhampiran tol nilai, tanah berhampiran tol KLIA, KLIA freehold land, KLIA land for sale, tanah untuk dijual, berdekatan KLIA, Cyberjaya, Putrajaya, Salak Tinggi, Nilai, Pajam, IPD Sepang, tanah berdekatan IPD Sepang, tanah lot salak tinggi, tanah lot sepang, tanah lot IPD Sepang.

[...] Baca Sepenuhnya...

Tanah Lot Area Bangi Freehold Malay Reserve Untuk Dijual

Beli tanah lebih untung!! Kenapa??!! Kepada yang berminat atau sedang planning untuk membeli rumah, saya syorkan untuk survey dulu harga tanah+kos untuk bina rumah berbanding beli rumah siap. Sebabnya beli tanah kemudian bina rumah, jauh lebih jimat dari beli rumah siap. Kalau beli tanah, boleh customate nak design macam mana. Boleh ada laman sendiri. Senang nak parking kereta, dan yang penting senang kalau nak buat kenduri-kendara. 

Kalau berminat nak cari tanah area Bangi, ni ada lot yang sangat baik dan strategik serta murah berbanding harga yang dibuka oleh broker-broker tanah. Anda deal sendiri dengan Owner. Saya tolong iklankan saje kat sini. Tanah ni sesuai jugak kalau simpan untuk pelaburan. Tanah yang pernah saya iklankan dulu di Blog ini, sekejap je orang dah beli. Sebab lokasi tanah di sekitar Putrajaya ni memang tengah hot. Almaklum la, lagi 5 6 tahun lagi, belum tentu kita mampu memiliki tanah sekitar Putrajaya ni. Harga makin naik gila-gila. Berikut butiran tanah tersebut:- 

Saiz Lot : 5500sf (tinggal 6 lot je kosong daripada 20lot) 
Harga : RM50/sf (harga semasa: RM58/sf tanpa infrastruktur)
Total : RM275,000.00 
Rezab : Malay - Freehold 
Geran : Individu 
Status : Bangunan Kediaman

Harga tanah sahaja - RM275,000.00
Owner ada sediakan pakej siap sekali dengan rumah RM570,000.00 (boleh combine loan sekali jalan je)

Spect rumah: Build-up 2000sft, 5Bilik 3Bilik Air. (Plan dan design akan di upload kemudian)

 Berminat/Hubungi : 013-6273391 En. Wan 

Infrastruktur disediakan:- 
1. Jalan tar 
2. Tiang TNB (sampai depan lot) 
3. Paip Syabas (sampai depan lot) 
4. Longkang
5. Paip bomba 


Kedudukan Strategik:-
1. Berdekatan dengan Bandar Baru Bangi. - 10minit 
2. Berdekatan dengan Bandar Baru Salak Tinggi. - 20minit 
3. Berdekatan dengan KLIA - 30minit (ikut jalan jenderam)
4. Mudah untuk ke KL melalui Tol Bangi(PLUS). - sekitar 20minit 
5. Berdekatan dengan Putrajaya (Gate1).- 5 minit 
6. Berdekatan dengan Maktab Perguruan Islam Bangi - 1minit. 
7. Dekat juga dengan UKM - sekitar 10 -15 minit.
9. Dekat dengan PKNS & Warta - Senang shoping barang dapur.
10. Harga bakal melonjak tinggi kerana lokasi bersebelahan Putrajaya. 

 Maklumat tambahan: Taman berdekatan yang sedang dalam pembinaan, berkeluasan 20x70sf berharga minimum RM420k-RM550k. So, lebih baik beli tanah buat banglo. Lagi murah, lagi selesa, lagi lapang kawasan rumah.

Koordinat lokasi : 2.92968,101.746143 (sila copy paste ke googlemaps) Berikut di lampirkan salinan contoh geran, dan maps koordinat sebenar lokasi tanah. 

Loan:-
Setiap lot tersebut, geran 1 nama. So, tak ada masalah kalau nak buat loan. Boleh buat loan government (Pinjaman Perumahan No.4), ataupun loan dengan bank. Di cadangkan loan Bank Islam cawangan Bangsar.















Sila klik pada gambar untuk melihat gambar yang lebih jelas. 

Sebarang pertanyaan atau berminat, bolehla berhubung dengan saya melalui call @ sms 013-6273391 - En. Wan
. Bangi, tanah bangi, lot bangi, tanah lot, tanah bangi murah, bangi murah, bandar baru bangi, putrajaya, sepang, lembah kelang, bangi, bangi baru, banglo bangi, rumah banglo murah bangi, tanah kajang, kajang murah, maktab perguruan islam bangi, UKM, universiti kebangsaan malaysia, tanah berhampiran ukm, tanah berhampiran UKM, tanah berhampiran Putrajaya, tanah di Putrajaya, tanah putrajaya murah, tanah lot siap infra di bangi, bandar baru bangi, rumah banglo murah, lot tanah untuk banglo di putrajaya, tanah area bangi, tanah area bangi untuk dijual, tanah reserve malay bangi freehold, tanah rezab melayu, freehold, tanah freehold bangi.. 

Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Tanah Lot Sepang Untuk Dijual. Freehold, Malay Reserved.

Kepada yang berminat atau sedang planning untuk membeli rumah, saya syorkan untuk survey dulu harga tanah+kos untuk bina rumah berbanding beli rumah siap. Sebabnya beli tanah kemudian bina rumah, jauh lebih jimat dari beli rumah siap. Kalau beli tanah, boleh customate nak design macam mana. Boleh ada laman sendiri. Senang nak parking kereta, dan yang penting senang kalau nak buat kenduri.

Kalau berminat nak cari tanah area Sepang, ni ada lot yang sangat baik dan strategik. Sesuai jugak kalau simpan untuk pelaburan. Tanah yang pernah saya iklan kan dulu di Blog ini, sekejap je orang dah beli. Sebab lokasi tanah memang sangat strategik di Sepang ni. Berikut butiran tanah tersebut:-

Saiz Lot : 5000sf (ada 8 lot)
Harga : RM25/sf    (harga semasa: RM28/sf tanpa infrastruktur)
Total : RM125,000.00
Rezab : Malay - Freehold
Geran : Individu

Saiz Lot : 7000sf (ada 1 lot)
Harga : RM25/sf    (harga semasa: RM28/sf tanpa infrastruktur)
Total : RM175,000.00
Rezab : Malay - Freehold
Geran : Individu

Berminat/Hubungi : 013-6273391 En. Wan

Infrastruktur disediakan:-
1. Jalan tar
2. Tiang TNB (sampai depan lot)
3. Paip Syabas (sampai depan lot)
4. Longkang

Kedudukan Strategik:
1. Berdekatan dengan Bandar Baru Nilai. - 20minit
2. Berdekatan dengan Bandar Baru Salak Tinggi. - 10minit
3. Berdekatan dengan KLIA - 5minit
4. Berdekatan dengan tapak Kompleks Tabung Haji Baru yg akan dibina. - 8minit
5. Mudah untuk ke KL. Melalui MAX Highway ataupun Tol Nilai(PLUS). - sekitar 30minit
6. Berdekatan dengan Putrajaya.- 20minit
7. Puchong Perdana.- 25minit
8. Ada pam minyak Esso, Shell, dan Petronas berdekatan.
9. Bersebelahan dengan Taman Desa Salak Setia.
10. Harga bakal melonjak tinggi kerana lokasi bersebelahan Putrajaya.

Maklumat tambahan: Taman berdekatan yang sedang dalam pembinaan, berkeluasan 20x66sf berharga minimum RM340k-RM450k.

Koordinat lokasi : 2.790555,101.726794 (sila copy paste ke googlemaps)

Berikut di lampirkan geran, dan maps koordinat sebenar lokasi tanah. Gambar lokasi belum diambil lagi. Akan diupdate selepas kerja-kerja pembersihan kawasan nanti. Kerana sekarang ni kawasan tersebut masih lagi semak dan banyak pokok-pokok. Selepas raya aidilfitri InsyAllah akan clear tempat tu dan kerja-kerja untuk infra akan mula dijalankan. Sila klik pada gambar untuk melihat gambar yang lebih jelas.

tanah,lot,sepang,salak,tinggi,malay,reserve,freehold,hakmilik,kekal,


tanah,lot,sepang,freehold,malay,reserve,hakmilik,kekal,

picture credit to googlemaps.

Gambar selepas kerja-kerja infra dijalankan, akan diupdate di sini.



Yang Betul,



freehold, malay reserve, malay reserved, rezab melayu, pegangan bebas, freehold, malay rezab, malay reserve freehold, tanah sepang murah, tanah freehold sepang, tanah sepang strategik, hak milik kekal, hakmilik kekal, tanah hakmilik kekal, tanah freehold sepang, sepang freehold land, land for sale sepang freehold, land sepang freehold, sepang freehold cheap, tanah hakmilik kekal sepang murah, tanah berdekatan kompleks tabung haji sepang, tanah berdekatan KLIA, tanah berhampiran putrajaya, tanah berdekatan putrajaya, kota warisan, salak tinggi, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah,

[...] Baca Sepenuhnya...

Pakej Gambar Kawin

Kepada bakal pengantin² baru yang nk melangsungkan perkahwinan, dah cari fotografer ke belum? huhuu.. bukan ape, gambar tu la kenangan sampai anak cucu cicit nanti. :) Sekarang ni ramai sangat dah fotografer perkahwinan. Harga pun boleh tahan gak ler.. ada yg mahal, ada murah, ada berkualiti, ada intermediate.. macam² ada. :) Terpulang la pada yg menyediakan perkhidmatan tu. Nak kawin ni bukannye senang. Bagi kita golongan pertengahan ni, nak kumpul duit kawen, punya la seksa. Macam² nk kena beli, bayar itu ini. Nak ambik pakej fotografer ribu-riban, pikir 2-3kali gak. wawawaa.. So, ni saya nk ofer pakej fotografer kawen murah-murah je.. Setelah mengambil kira kos² maintenance kamera, masa sebelum, sewaktu, dan selepas majlis perkahwinan, saya meng-oferkan pakej fotografi yg paling minimum dari RM400-RM1600. Ramai gak kengkawan tanya kenape murah bebeno?.. huhuu.. Cukup ler tu.. buat ape nak tekan orang untuk ambik untung melangit.. Kire kita tolong ringankan beban orang, dalam masa yg sama, kita merasa la jugak sikit pun kan?.. =)
So, boleh checkidout details² kat bawah ni. Kalau rasa bajet terlebih @ terkurang, kite boleh adjust ler kasik fit. :) Kalau berminat, boleh call En.Wan-0136273391



Untuk melihat hasil² fotografi perkahwinan yang telah lepas, boleh refer website saya yang .
http://wedding.rizzuanshah.com
ataupun yang ni sebagai hobi
http://www.rizzuanshah.com



Yang Betul,



pakej fotografi perkahwinan, fotografi perkahwinan, fotografer, photographer perkahwinan, wedding photographer, persiapan perkahwinan, foto kawen, foto perkahwinan, fotografi kawen, fotografi perkahwinan, pakej foto murah, pakej perkahwinan murah, fotografi bajet, fotografi perkahwinan bajet, photografi bajet, photografi perkahwinan bajet rendah, fotografi perkahwinan bajet rendah, wedding photographer malaysia, wedding photography budget, low budget photography, foto kawen berkualiti, foto perkahwinan berkualiti, partime fotographer, parttime photographer, partime fotografi perkahwinan,

[...] Baca Sepenuhnya...

Tanah Lot Sepang untuk dijual.

Assalamualaikum w.b.t.
Kepada yang berminat atau sedang planning untuk membeli rumah, saya syorkan untuk survey dulu harga tanah+kos untuk bina rumah berbanding beli rumah siap. Sebabnya beli tanah kemudian bina rumah, jauh lebih jimat dari beli rumah siap. Kalau beli tanah, boleh customate nak design macam mana. Boleh ada laman sendiri. Senang nak parking kereta, dan yang penting senang kalau nak buat kenduri.

Kalau berminat nak cari tanah area Sepang, ni ada lot yang sangat baik dan strategik. Sesuai jugak kalau simpan untuk pelaburan. Berikut butiran tanah tersebut:-

Saiz Lot : 10,634sf
Harga : RM28.21/sf    (harga semasa: RM34/sf)
Total : RM300,000.00
Berminat/Hubungi : 013-6273391 En. Wan

Infrastruktur disediakan:-
1. Jalan tar
2. Tiang TNB (sampai depan lot)
3. Paip Syabas (sampai depan lot)
4. Longkang

Kedudukan Strategik:
1. Berdekatan dengan Bandar Baru Nilai. - 20minit
2. Berdekatan dengan Bandar Baru Salak Tinggi. - 10minit
3. Berdekatan dengan KLIA - 5minit
4. Berdekatan dengan tapak Kompleks Tabung Haji Baru yg akan dibina. - 8minit
5. Mudah untuk ke KL. Melalui MAX Highway ataupun Tol Nilai(PLUS). - sekitar 30minit
6. Berdekatan dengan Putrajaya.- 20minit
7. Puchong Perdana.- 25minit
8. Harga bakal melonjak tinggi kerana lokasi bersebelahan Putrajaya.

Berikut di lampirkan gambar lokasi, geran, dan kerja-kerja infrastruktur. Ketika gambar diambil, Jalan tar belum dibuat lagi. Sila klik pada gambar untuk melihat gambar yang lebih jelas.
















Yang Betul,



tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah,

[...] Baca Sepenuhnya...

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top