Sedara-mara

Tanah Lot Area Bangi Freehold Malay Reserve Untuk Dijual

Beli tanah lebih untung!! Kenapa??!! Kepada yang berminat atau sedang planning untuk membeli rumah, saya syorkan untuk survey dulu harga tanah+kos untuk bina rumah berbanding beli rumah siap. Sebabnya beli tanah kemudian bina rumah, jauh lebih jimat dari beli rumah siap. Kalau beli tanah, boleh customate nak design macam mana. Boleh ada laman sendiri. Senang nak parking kereta, dan yang penting senang kalau nak buat kenduri-kendara. 

Kalau berminat nak cari tanah area Bangi, ni ada lot yang sangat baik dan strategik serta murah berbanding harga yang dibuka oleh broker-broker tanah. Anda deal sendiri dengan Owner. Saya tolong iklankan saje kat sini. Tanah ni sesuai jugak kalau simpan untuk pelaburan. Tanah yang pernah saya iklankan dulu di Blog ini, sekejap je orang dah beli. Sebab lokasi tanah di sekitar Putrajaya ni memang tengah hot. Almaklum la, lagi 5 6 tahun lagi, belum tentu kita mampu memiliki tanah sekitar Putrajaya ni. Harga makin naik gila-gila. Berikut butiran tanah tersebut:- 

Saiz Lot : 5500sf (tinggal 6 lot je kosong daripada 20lot) 
Harga : RM50/sf (harga semasa: RM58/sf tanpa infrastruktur)
Total : RM275,000.00 
Rezab : Malay - Freehold 
Geran : Individu 
Status : Bangunan Kediaman

Harga tanah sahaja - RM275,000.00
Owner ada sediakan pakej siap sekali dengan rumah RM570,000.00 (boleh combine loan sekali jalan je)

Spect rumah: Build-up 2000sft, 5Bilik 3Bilik Air. (Plan dan design akan di upload kemudian)

 Berminat/Hubungi : 013-6273391 En. Wan 

Infrastruktur disediakan:- 
1. Jalan tar 
2. Tiang TNB (sampai depan lot) 
3. Paip Syabas (sampai depan lot) 
4. Longkang
5. Paip bomba 


Kedudukan Strategik:-
1. Berdekatan dengan Bandar Baru Bangi. - 10minit 
2. Berdekatan dengan Bandar Baru Salak Tinggi. - 20minit 
3. Berdekatan dengan KLIA - 30minit (ikut jalan jenderam)
4. Mudah untuk ke KL melalui Tol Bangi(PLUS). - sekitar 20minit 
5. Berdekatan dengan Putrajaya (Gate1).- 5 minit 
6. Berdekatan dengan Maktab Perguruan Islam Bangi - 1minit. 
7. Dekat juga dengan UKM - sekitar 10 -15 minit.
9. Dekat dengan PKNS & Warta - Senang shoping barang dapur.
10. Harga bakal melonjak tinggi kerana lokasi bersebelahan Putrajaya. 

 Maklumat tambahan: Taman berdekatan yang sedang dalam pembinaan, berkeluasan 20x70sf berharga minimum RM420k-RM550k. So, lebih baik beli tanah buat banglo. Lagi murah, lagi selesa, lagi lapang kawasan rumah.

Koordinat lokasi : 2.92968,101.746143 (sila copy paste ke googlemaps) Berikut di lampirkan salinan contoh geran, dan maps koordinat sebenar lokasi tanah. 

Loan:-
Setiap lot tersebut, geran 1 nama. So, tak ada masalah kalau nak buat loan. Boleh buat loan government (Pinjaman Perumahan No.4), ataupun loan dengan bank. Di cadangkan loan Bank Islam cawangan Bangsar.















Sila klik pada gambar untuk melihat gambar yang lebih jelas. 

Sebarang pertanyaan atau berminat, bolehla berhubung dengan saya melalui call @ sms 013-6273391 - En. Wan
. Bangi, tanah bangi, lot bangi, tanah lot, tanah bangi murah, bangi murah, bandar baru bangi, putrajaya, sepang, lembah kelang, bangi, bangi baru, banglo bangi, rumah banglo murah bangi, tanah kajang, kajang murah, maktab perguruan islam bangi, UKM, universiti kebangsaan malaysia, tanah berhampiran ukm, tanah berhampiran UKM, tanah berhampiran Putrajaya, tanah di Putrajaya, tanah putrajaya murah, tanah lot siap infra di bangi, bandar baru bangi, rumah banglo murah, lot tanah untuk banglo di putrajaya, tanah area bangi, tanah area bangi untuk dijual, tanah reserve malay bangi freehold, tanah rezab melayu, freehold, tanah freehold bangi.. 

Yang Betul,

2 komen yang best:

PakcikLie PCL said...

Assalamualaikum Wanshah..apa khabar?

lama pcl tak singgah sini . semoga sukses selalu.

pcl ~ www.nazlee.com

Wan Shah said...

w'salam. Alhamdulillah sihat. ape kabo pcl?.. dok banting lagi ke?.. sy lama xupdate blog. cume sesekala je masuk letak iklan tanah. :)

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top