Sedara-mara

Tanah Lot Labu Lanjut, Sepang (Salak Tinggi)


Salam 1M.
Saya ada 6 lot tanah lot banglo untuk dijual.
Lokasi Labu Lanjut, Salak Tinggi Sepang.
Bersebelahan Taman Desa Indah Putera.
Sebahagian dari jumlah lot diambil developer untuk pembinaan 
banglo mewah berharga RM688k.
Available lot untuk dijual(direct owner) ada 6lot lagi(Setakat ni). Dulu owner reserve lot ni. Skarang open untuk dijual.

Keluasan 5400sft, Leasehold, Residential, Bumi Lot.

Harga jualan : RM160k (RM29.62/sft - masih sama harga lama)
Harga semasa : RM32-RM35/sft

Sesuai untuk yg bekerja area Putrajaya, Cyberjaya. Kerana
harga masih mampu milik(bkn mampu tengok. :). Harga owner fix tak blh nego dh.

Berminat, sila hubungi saya
En.Wan : 013-6273391 (boleh call, sms, wassap & viber)


Google Street View

Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

Mencari tanah pertanian untuk dibeli buat dusun.

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Saya ingin mencari tanah pertanian untuk dibuat kebun/dusun. Bajet dalam RM100k sahaja. Lokasi area Salak Tinggi khususnya area Giching Hilir, Giching Hulu, dan Labu Lanjut. Sebab dah beli rumah dekat situ. So, kalau dapat area² situ senang sikit la nak melawat kebun. :)  Kalau ada yang berhampiran seperti jenderam, atau area nilai pun masih boleh dipertimbangkan. :)
Jenis kegunaan tanah yang dicari Agricultural/Pertanian.





Jika berminat untuk jual pada saya boleh contact saya 0136273391 (Whatsup, viber, sms, call)

Yang Betul,


Tags : mencari tanah untuk dibeli, beli tanah, tanah, labu lanjut, sepang, jenderam, nilai, agricultural,pertanian, kebun getah, kebun durian, beli tanah untuk buat dusun, dusun durian, beli dusun, beli kebun getah, beli kebun sawit, cari tanah pertanian, beli tanah pertanian, berminat, jual, tanah, pertanian, jual, tanah, pertanian, pertanian, buat, kebun,

[...] Baca Sepenuhnya...

Ais Kering ( Dry Ice )

Dry ice atau nama saintifik dia ais kering(yo'o je..) ni sangat berguna kalau korang nak buat gimik atau apa² pelancaran. Sebab ais kering ni bila masuk dalam air dia akan berasap-asap. So, kalau nak buat movie thrill yang ada effect asap tu, bleh la cuba-cuba guna menatang dry ice ni ek. Berasap² nampak macam panas, tapi sejuk. Kalau nak tau camne nak buat Dry Ice ni, korang refer la pada cikgu sains yek. Kat sini just nak bagitau kat mana nak dapatkan je. Huhuhu.. kot² la korang kena prepare untuk apa² event. Poning kepala nak cari kat mana nak beli. So, cecite.. cecite.. ni nak cite la ni..

Kalau area Putrajaya, Serdang, Bangi (baru dan lama), Kajang, dan kawasan yang sewaktu dengannya, teman dah jumpa kat mana boleh dapatkan benda tu. Korang boleh dapatkan kat kawasan perindustrian semenyih(kajang). Lokasi dia boleh tengok kat bawah ni.


Koordinat : 2.965496, 101.828349
Credit to Googlemaps

Kilang tu dia bukak Isnin sampai Sabtu je. Sabtu bukak sampai pukul5 petang. Kalau nak pergi kilang tu, better call dulu la. kadang-kadang tokey dia keluar. Kilang tu dia buat 3 job. Refill gas hidrogen (kalau tak silap), Jual radiator kereta, n Dry Ice ni. Contact no. Hp:/ 016-6651593 Office: 03-87236881
video


P/s: Kalau kat tempat lain, nak cari Dry Ice ni senang je. Tanya je kat orang jual aiskrim yang naik motor tu. Confirm diorang guna ais kering. Tanya la kat mana diorang beli.

Tags : Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan,

Yang Betul,

[...] Baca Sepenuhnya...

KERETA SEWA @ CAR RENTAL PUTRAJAYA, KL, SELANGOR

Kereta Sewa Murah di Putrajaya

Sekiranya berminat, sila hubungi:-
Mohamad Fauzi Bin Yusof
Hp: 019-2326004


Dokumen yang di perlukan adalah seperti berikut:-
1 Salinan Kad Pengenalan
1 Salinan Lesen Memandu
1 Salinan Bil Utiliti semasa tempat tinggal anda
1 Salinan Pas Kerja / Kad Pelajar


Penghantaran juga disediakan berdasarkan terma & syarat.
Untuk keterangan lanjut sila hubungi:-
Mohamad Fauzi Bin Yusof
Hp: 019-2326004

Jenis-jenis kereta yang disewakan:-

Produa Myvi 1.3 SE Auto
Harga sewa sehari - RM120.00
Harga sewa 3 Hari RM110 x 3 Hari - RM330.00
Harga sewa seminggu RM100 x 7 Hari - RM700
Harga sewa 1 Bulan - RM1800 (sesuai untuk company)



Proton Waja 1.6 Auto
Harga Sewa Sehari - RM100.00
Harga Sewa 3 Hari - RM95.00
Harga Sewa Seminggu RM90 x 7 Hari - RM630.00
Harga Sewa 1 Bulan - RM1700




Yang Betul,


Coverage Area : Puchong Perdana, Saujana Puchong, Puchong Permai, Taman Putra Perdana, Puchong Kinrara, Bandar Puchong Utama, IOI Mall Puchong, Bandar Puteri Puchong, Puchong Intan, Puchong Jaya, Puchong Prima, kereta sewa putrajaya, kereta sewa, murah, kereta sewa murah, area putrajaya, kajang, bangi, puchong, cyberjaya, dengkil, serdang, kajang, kereta sewa serdang, UPM, kereta sewa area cyberjaya murah, promosi kereta sewa, sewaan kereta dengan harga murah, kereta sewa harga paling murah, kereta baru, kereta sewa selesa, sesuai untuk keluarga, harga berpatutan, harga murah, harga sewa murah, harga student, kereta sewa harga student, sepang, cheras, nilai, seremban, putrajaya, presint 1, presint 2, presint 3, presint 5, presint 6, presint 7, presint 8, presint 9, presint 10, presint11, presint 12, presint 13, presint 14, presint 15, presint 16, presint 17, presint 18, presint 19, presint 20, Salak Tinggi, Pinggiran Putra, KLIA, KLIA 2,,

[...] Baca Sepenuhnya...

Tanah Lot Sepang 5400sft Malay Reserved untuk dijual

Assalamualaikum w.b.t. & Salam 1Malaysia.


Sesiapa yang berminat nak beli tanah untuk bina rumah (lot banglo)area sepang, kat sini ada tanah baru pecah lot. Lokasi dekat Kampung Labu Lanjut. Berdekatan dengan jalan utama salak tinggi-kota warisan-KLIA. Geran semua individu. 


Berikut ciri-ciri tanah tersebut:

1. Geran individu (1 nama).
2. Lot 5400sft ada 16lot (nak jual 7lot je, lagi 9 owner pending dulu).
3. Infra seperti longkang, jalan tar, elektrik, dan air semua ditanggung oleh owner(Penjual).
4. Lokasi strategik. Berdekatan dengan:
       KLIA - 5minit
       Putrajaya - 20minit
       Salak Tinggi - 3minit
       Tol Nilai - 12minit

5. Ada pam minyak Petronas, Esso & Shell berdekatan.
6. Bersebelahan dengan Taman Desa Indah Putera.
7. Banyak kawasan taman perumahan yg berhampiran.
8. Berdekatan juga dengan stesen ERL Salak Tinggi. Jika bekerja di KL, mudah untuk ulang alik naik public transport.

9. Tanah dh buat separuh infra seperti longkang, layer batu (sebelum tar). Tetapi dh naik hutan balik. Sbb owner belum nak jual sebelum ni. Nanti sekejap je owner akan ratakan balik dan terus buat infra.




Jalan masuk ke lot tersebut.

Jalan masuk ke lot tersebut.

Papan tanda promosi waktu mula² pecah lot dulu.

Lokasi tanah, kawasan semak yg betul² sebelah taman tu.

Lokasi tanah, kawasan semak yg betul² sebelah taman tu.

Taman di sebelah lot tersebut.




Jalan di hadapan lot tersebut.

Tanah kosong bertentangan dengan lot tersebut.

Kalau berminat boleh call atau sms saya. Sekarang ni kalau beli rumah siap sangat rugi. Sebab harga tak munasabah. Ada taman dalam pembinaan berdekatan dengan tanah tu, 20x66sf (1320sft) harga minimum RM350k-RM450k laman muat-muat untuk parking 2bijik kereta je. Kalau beli tanah lot, 5400sft baru RM160k buat rumah dalam RM200k dah boleh dapat banglo cantik dah. (anda boleh survey di pejabat2 kontraktor untuk tengok pakej kalau RM200k boleh dapat rumah macam mana) Siap ada laman sendiri lagi. Harga baru RM360k total untuk 5400sft, siap ada laman sendiri dan rekabentuk rumah ikut kehendak sendiri. Esok nak buat kenduri kawen anak pun senang sebab tak ganggu laman orang. 

Jenis-jenis loan yg boleh apply:-
1. Government Loan (jika kerja government)
2. Boleh apply loan bank.
(tanah ni geran dh 1 nama, so tak ada masalah kalau nak buat mana² loan.)

Koordinat lokasi adalah seperti berikut:
2.801775,101.702397
(boleh copy paste kat googlemaps)

Jika gambar tak jelas, boleh request pada saya. Sms email, nanti saya hantar softcopy.

Kalau berminat call atau sms saya:
En. Wan - 0136273391 


Tags:
freehold, malay reserve, malay reserved, rezab melayu, pegangan bebas, freehold, malay rezab, malay reserve freehold, tanah sepang murah, tanah freehold sepang, tanah sepang strategik, hak milik kekal, hakmilik kekal, tanah hakmilik kekal, tanah freehold sepang, sepang freehold land, land for sale sepang freehold, land sepang freehold, sepang freehold cheap, tanah hakmilik kekal sepang murah, tanah berdekatan kompleks tabung haji sepang, tanah berdekatan KLIA, tanah berhampiran putrajaya, tanah berdekatan putrajaya, kota warisan, salak tinggi, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, tanah untuk dijual, tanah murah, tanah sepang, tanah lot, untuk dijual, hartanah, putrajaya, dengkil, sepang, klia, tanah putrajaya, bangi, nilai, salak tinggi, tanah salak tinggi, lot murah, mencari tanah area sepang,

[...] Baca Sepenuhnya...

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top