Sedara-mara

Ais Kering ( Dry Ice )

Dry ice atau nama saintifik dia ais kering(yo'o je..) ni sangat berguna kalau korang nak buat gimik atau apa² pelancaran. Sebab ais kering ni bila masuk dalam air dia akan berasap-asap. So, kalau nak buat movie thrill yang ada effect asap tu, bleh la cuba-cuba guna menatang dry ice ni ek. Berasap² nampak macam panas, tapi sejuk. Kalau nak tau camne nak buat Dry Ice ni, korang refer la pada cikgu sains yek. Kat sini just nak bagitau kat mana nak dapatkan je. Huhuhu.. kot² la korang kena prepare untuk apa² event. Poning kepala nak cari kat mana nak beli. So, cecite.. cecite.. ni nak cite la ni..

Kalau area Putrajaya, Serdang, Bangi (baru dan lama), Kajang, dan kawasan yang sewaktu dengannya, teman dah jumpa kat mana boleh dapatkan benda tu. Korang boleh dapatkan kat kawasan perindustrian semenyih(kajang). Lokasi dia boleh tengok kat bawah ni.


Koordinat : 2.965496, 101.828349
Credit to Googlemaps

Kilang tu dia bukak Isnin sampai Sabtu je. Sabtu bukak sampai pukul5 petang. Kalau nak pergi kilang tu, better call dulu la. kadang-kadang tokey dia keluar. Kilang tu dia buat 3 job. Refill gas hidrogen (kalau tak silap), Jual radiator kereta, n Dry Ice ni. Contact no. Hp:/ 016-6651593 Office: 03-87236881
video


P/s: Kalau kat tempat lain, nak cari Dry Ice ni senang je. Tanya je kat orang jual aiskrim yang naik motor tu. Confirm diorang guna ais kering. Tanya la kat mana diorang beli.

Tags : Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan, Dry Ice, Ais Kering, ais kering, ais, kering, effect, asap, gimik, asap, gimik asap, effect asap, efek asap, bahan gimik, bahan, gimik, sains, bangi, putrajaya, kajang, bangi, serdang, salak tinggi, sepang, mencari ais kering, mencari bahan buat asap, pementasan, asap pementasan,

Yang Betul,

0 komen yang best:

Related Posts with Thumbnails

 
Dikuasakan Oleh Blogger | Gubahan Oleh Ady © 2009 | Resolusi: 1024x768px | Paparan Terbaik: Firefox | Top